Uitslag Somerens Golfkampioenschap 2018

De uitslag is bekend, de wedstrijd is gespeeld! We kijken terug op een zeer geslaagde 13e editie van het Somerense Golfkampioenschap en de 1e editie van het Open Somerens golfkampioenschap. Wij feliciteren alle winnaars. Hartelijk dank aan alle deelnemers, tournament partners, prijssponsoren en Golfbaan De Swinkelsche.

Zaterdag 9 juni 2018 werd op een zonovergoten Golfbaan de Swinkelsche in Someren het 13e Somerense Golfkampioenschap gespeeld.  Een kleine 70 deelnemers streden om de prijzen. Dit jaar was er voor het eerst ook de mogelijkheid voor niet (oud) Somerenaren om deel te nemen aan het toernooi.  Wie speelde de baan in het minste aantal slagen zonder handicapverrekening en werd de (Open) Somerense golfkampioen in 2018:

Winnaar en Somerens Golfkampioen heren 2018 werd voor de 3e keer op rij Rens van der Schouw. Hij werd ook de 1e Open Somerense golfkampioen. Hij had een score van 75 slagen.
Winnares bij de dames werd, ook voor de 3e keer op rij, Ruth Zegwaard met 86 slagen.

De kampioenen in de diverse categorieën incl. handicapverrekening waren:

A categorie (tot handicap 18; netto strokeplay met handicapverrekening): 1. Ruth Zegwaard (68 netto score), 2. Rinus van Mullekom (69 netto score), 3. Jeroen Martens (70 netto score)

B categorie: (handicap 18 tot 30; stableford met handicapverrekening ) 1. Jan Zegwaard (39 punten/20) , 2. Toos Leenen (39 punten/18), 3. Jan Looijmans (36 punten)

C categorie:  (handicap 30 t/m 36; stableford met handicapverrekening) 1. Hendrik Swinkels (35 punten), 2. Addie Tielen (33 punten), 3. Ine van de Ven (26 punten)

D Categorie: (niet inwoners van gemeente Someren; stableford met handicapverrekening) 1. Adrienne Bloemen-Phillippus (40 punten), 2. Erwin Lups (39 punten), 3. Rico van Rijsbergen (38 punten)

Longest drive heren: Bert van Gerven ; Longest drive dames: Ruth Zegwaard

Neary heren: Ben Buiting; Neary dames: Toos Leenen

Leary: Paul de Lau

Winnaar 19e hole challenge: Riné Merks

De dag werd afgesloten met een heerlijk Italiaans barbecue buffet verzorgt door Keurslager Thomas Koppens uit Someren. De organisatie kijkt terug op een fantastische dag met mooi golfspel. Met dank aan de tournament partners: De Swinkelsche Golfbaan, Golfschool Arthur Kleeven, Larco, Buiting & Hurkmans, Baderie Leenen, De Beken, IME, Rabobank, Autobedrijf Linden, De Blauwe Lotus, Steenstra Media.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!!!

Bekijk het fotoalbum

Fotoalbum op Siris.

Hartelijk dank aan alle deelnemers, tournament partners, prijssponsoren Vinyo,  Golfschool Arthur Kleeven,  de Blauwe Lotus en Golfbaan De Swinkelsche.